Recept voor Orval
Sabayon van oesters met Orval bier & gekarameliseerde witloofchutney
Dit recept wordt u aangeboden door Ambassadeur Orval :
L'Eden
4 rue Notre Dame
Erquy - Frankrijk
Preparatie :
Sabayon van oesters met Orval bier & gekarameliseerde witloofchutney
Chutney
Ingrediënten: 1 ui, 4 witloofstronkjes, 30 g Honing, 20g gele rozijnen
De uien en het witloof fijnsnijden. De honing laten karameliseren in 2 keer zijn volume water. De uien toevoegen met een beetje zout, vervolgens het witloof en de rozijnen. Gedurende 20 minuten laten garen.
Sabayon
Ingrediënten: 10 cl Orval Bier, 2 eidooiers, 200g boter, 20cl volle vloeibare room
De eidooiers en het bier au bain-marie in een kom verwarmen en krachtig opkloppen. De kom van het vuur halen en de geklaarde boter toevoegen.
3e fase
Ingrediënten: 18 Oesters, fleur de sel, zwarte peper
De oven voorverwarmen in de grillstand. De room opkloppen tot chantilly en die voorzichtig aan de sabayon toevoegen. De oester verwijderen uit haar schelp, wat chutney in de schelp leggen, de oester erbovenop, afdekken met sabayon.
De oesters laten gratineren gedurende 3 minuten en vervolgens wat fleur de sel en peper toevoegen.
Eet smakelijk!