Kaasmakerij
Ingrediënten en samenstelling
ALGEMENE BESCHRIJVING
- Deze kaas wordt vervaardigd op de site van van de trappistenabdij in Orval in het zuiden van België
- Als basisgrondstof gebruikt men verse volle melk uit de Gaumestreek
- Het is een halfzachte kaas van het St.-Paulintype die gedurende drie weken rijpt.
- Elk blok weegt 2,1 kg
INGREDIENTEN
- Gepasteuriseerde melk van koeien,
- melkzuursel,
- Stremsel
- Zout
COMPOSITION
- Hij heeft een natuurlijkekorst, waarvan de kleur evolueert van oranje naar bordeau, met natuurlijke kleurstof : roucou, tropische plant
- De totale droogstof bedraagt ± 53 % van het gewicht
- De verhouding van het vetgehalte tot het totale gewicht is ± 30 %
- Het zoutgehalte bedraagt ongeveer 15 gr per kg kaas
- De niet versneden kazen zijn rechthoekig
- Zout : ± 2 %
- Proteïnestoffen : ± 21 %
- Energiewaarde : 372 kcal/100g